Gyakran ismételt kérdések 1.

Mennyire tartós a puller?

A PULLER kialakításánál a méreteket gondosan kiszámítják, mind átmérő, mind pedig vastagság tekintetében. Az anyag elég puha, hogy a kutya meg tudja harapni, de eléggé ellenálló, ahhoz elbírja a maximális terhelést. Tehát a megfelelő méret kiválasztása biztosítja, hogy folyamatos gyakorlatozás mellett, rendeltetésszerű használat esetében a termék sokáig bírja a gyűrődést.


Gyerekek is használhatják-e?

Alapvetően az eszköz lehetővé teszi, hogy kisgyerek is tudja használni, hiszen könnyű és kényelmes. Természetesen az, hogy valóban hagyjuk-e a gyermeket dolgozni a pullerrel, az függ a kutyától és gyermek kutyás tapasztalatától, rutinjától! Nem javasoljuk a kutya-gyerek közös játékot pullerrel olyan típusú kutyák esetében, akik egy véletlen rossz fognál kárt tudnak tenni a gyermekben! Minden esetben felügyelet mellett játszon a kutya és a gyermek (ez nem csak a puller esetében ajánlott)!


Miért fontos, hogy a puller szagtalan?

A kutya szaglása nagyon érzékeny. Fontos, hogyha egy új eszközt vonunk be a képzésbe, amellyel a kutya edzeni fog, új készségeket szeretnénk neki megtanítani, akkor ehhez pozitív érzelmeket, tapasztalatokat kell kötnie. Ezért fontos, hogy ne zavarja, ne vonja el a figyelmét szag.


Ha a puller nem mérgező anyagú, akkor miért nem hagyhatjuk a kutyánál felügyelet nélkül?

Ennek több oka van, az egyik, hogy a kutya képes szétrágni a pullert, ami egyrészt azt eredményezi, hogy a puller tréningre alkalmatlan állapotba kerül, másrészt vannak kutyák, akik a szétrágott játékokat szívesen el is fogyasztják és ebből komolyabb állategészségügyi probléma is lehet (mondjuk egy bélelzáródás).

Emellett a pullert közös tréningre, interaktív játékra tervezték, így nem egy “passzív” rágójátéknak. Használjuk motivációs eszközként, testedzésre  vagy (ön)kontroll gyakorlatokra, de ne hagyjuk a kutya előtt.


Úszás a pullerrel?

Könnyű és kényelmes, hiszen lebeg a vízen, így jó látható a vízfelszínen. A kutya könnyen megtalálhatja, elkaphatja és visszatérhet vele a partra anélkül, hogy túl sok vizet nyelne. Így kiváló eszköz lesz úsztatáshoz és vízben edzéshez is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *